
Det er estimeret, at 1-3% af voksne mennesker i Danmark har ADHD, og dermed er ADHD relativt udbredt i Danmark. Ifølge Region Hovedstadens psykiatriske afdeling, er det vigtigt for folk med ADHD, at de har pårørende der støtter dem og giver personlig hjælp når der er brug for det. Men som pårørende, kan det være svært at vide, hvad man præcist kan gøre for at støtte folk med ADHD. Derfor har vi samlet en liste over ting, som enhver pårørende til ADHD bør gøre.
🧠 Find ud af, hvad ADHD er.
👩⚕️ Hjælp folk med ADHD til at finde professionel hjælp.
🎢 Planlæg aktiviteter, hvor personen med ADHD kan deltage uden at skulle tage beslutninger som hvilke aktiviteter og hvordan man kommer hen til aktiviteten.
☝ Undgå at give råd som “hvis jeg var dig” og “tag dig sammen”. Det er ikke altid muligt for personener med ADHD, at styre hvordan personen tænker.
🙇♂️ Undgå bebrejdelser.
🔍 Søg hjælp, hvis du har nogen spørgsmål eller hvis du generelt mangler assistance i hverdagen.
🤷♂️ Husk ADHD ikke nogens skyld!
Det er desværre ikke altid muligt for folk med ADHD at få hjælp fra venner eller familie. Det er blandt andet derfor, at Attentify er kommet til. Vi arbejder dagligt på at give dig de nødvendige værktøjer til at arbejde med- og forbedre hverdagen med ADHD. Eksempelvis hjælper vores hjernescanner dig med at måle dit koncentrationsniveau når du udføre diverse opgaver. Med hjernescanneren får du derfor indblik i, hvornår du eksempelvis bør tage en pause. Du kan læse mere om hjernescanneren og de andre værktøjer vi tilbyde til at forbedre hverdagen med ADHD.